суботу, 24 квітня 2021 р.

6 клас

                                                                                   кл керівник Корабель Н.М.

  "Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять..." (урок пам'ять)

       26 квітня 1986 року,  минає 35 років з того трагічного дня. Аварія на ЧАЕС - це трагедія, яка зачепила інтереси сотень тисяч людей, заставила задуматись багатьох політиків, вчених і просто кожного з нас. Сьогодні, в день роковин, ми маємо згадати і вшанувати ліквідаторів аварії, які ціною власного життя врятували від ядерного лиха не лише Україну, а і увесь світ.

     Першими  в нерівний бій з ліквідацією аварії вступили пожежники, залишившись навіки тепер у пам'яті людській. Пропоную вашій увазі документальний відеофільм про Героя України  Василя Ігнатенка, про його коротке життя, життя-подвиг!


ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

13 коментарів:

  1. 26 квітня назавжди залишиться днем пам’яті та жалоби. В цей день ми схиляємо голову перед героїчним подвигом пожежних, військовослужбовців військ цивільної оборони та всіх тих, хто став на захист людства.

    ВідповістиВидалити
  2. 26 квітня 1986 року. В цей день померло багато людей, в тому числі багато пожежників, військових та співробітників. Вони стали прикладом для людства, що люди мають захищати свою країну. Вони назавжди залишаться в наших сердцях.

    ВідповістиВидалити
  3. Чорно́бильська катастро́фа — техногенна екологічно-гуманітарна катастрофа, спричинена двома тепловими вибухами і подальшим руйнуванням четвертого енергоблока Чорнобильської атомної електростанції, розташованої на території України (колишньої УРСР), в ніч на 26 квітня 1986 року.

    ВідповістиВидалити
  4. Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Вона стала найбільшою в історії ядерної енергетики як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків, так і за економічними збитками та впливом на довкілля. Вибух на четвертому енергоблоці спричинив зростання радіаційного рівня до межі, в 30-40 разів більшої, ніж під час вибуху в Хіросімі в 1945 році.

    ВідповістиВидалити
  5. 26 квітня 1986 року він приїхав на ЧАЕС, як на звичайну зміну і весь день працював у зруйнованому блоці над ліквідацією наслідків аварії. Він зробив останню спробу запустити з пульту останній вцілілий насос для вже неіснуючого реактора.

    ВідповістиВидалити
  6. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  7. 26 квітня 1986 року він приїхав на ЧАЕС, як на звичайну зміну і весь день працював у зруйнованому блоці над ліквідацією наслідків аварії. Він зробив останню спробу запустити з пульту останній вцілілий насос для вже неіснуючого реактора.

    ВідповістиВидалити
  8. 26.04.1986 року-відбулася трагедія, яка посіла в наших серцях назавжди. Адже ми вічно будемо пам'ятати та дякувати, подумки тим, хто нас рятував.

    ВідповістиВидалити
  9. Ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів і не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь.
      Нехай ніколи не повториться шлях чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і безпеку.

    ВідповістиВидалити
  10. 26.04.1986р-трагедія на Чорнобильській АЕС,яка посіла у наших серцях назавжди.Адже, рятуючи нас, та нашу країну, загинуло багато людей. Ми вдячні вам, та вклоняємось перед вами....

    ВідповістиВидалити
  11. 26.04.1986р-жахлива трагедія, в якій загинуло багато людей рятуючи нас, ми виражаєм свою повагу та шану

    ВідповістиВидалити
  12. Корабель Н.М. Я дякую вам за АКТИВНУ участь у вих год (годині пам'яті).

    ВідповістиВидалити
  13. 26.04 1986.-жахлива трагедія, в якій загинуло багато людей рятуючи нас, ми маємо їх поважати, своїх захисників.

    ВідповістиВидалити