понеділок, 18 травня 2020 р.

5 КЛАС "Майбутнє Землі у наших руках"

Класний керівник Корабель Н.М.

         «Прости нас, Земле, нас – людей століття          

          Яке надбало стільки лиходій,
          Що вистачить на кілька поколінь
          Внаслідок людської перемоги
          над усім живим, що просить допомоги»

         Всім нам добре відомо, що найважливішою проблемою для людини є проблема виживання. Жодні блага цивілізації не замінять чистого повітря, вільних від шкідливих домішок продуктів харчування і води. Життя людини залежить від того, в якому стані ми збережемо багатства нашої планети. Земля – наш дім. Можливо, це єдина планета, на якій існує життя  у Всесвіті. Хіба не заслуговує вона нашої любові? Але на сьогодні ми маємо велику кількість свідчень про те, що людина є не бережливим, а самовпевненим землевласником. Наша планета серйозно хвора. У двері будинку людства стукають лиха майбутніх екологічних  катастроф.

      Кожен із нас – це часточка всього живого на Землі, і саме від нас залежить, яку природу ми передамо у спадок своїм нащадкам.      Пробудити в школярів почуття особистої відповідальності за охорону навколишнього середовища, виховувати любов до рідного краю пропонується в  курсі навчальної програми з природознавства в 5 класі є розділ «Людина на планеті Земля», в якому підіймаються питання охорони навколишнього середовища, збереження видового складу флори і фауни, про зміни в природі, що виникають внаслідок діяльності людини. Дітей настільки захопила тема, що їхні думки стали виливатись у малюнки, фотографії, твори-роздуми. Активно в роботу включились і батьки, допомагаючи своїм дітям, ділились думками в соц. мережі, що можна зробити.  Не поділитись їхніми роботами з вами я просто не змогла. Ось так, вивчаючи програмовий матеріал, – ми виховуємо себе, дітей, людей, що навколо нас!
    

  Майбутнє нашої  Землі - це я і ти,

  це звірі, квіти і птахи.

   і не можливо все це просто обійти
    Потрібно зберегти, щоб далі жити!
   Тут стільки казки, дива, все цвіте
   Краса морів, річок, степів зелених
   Такого ми не бачили ніде
    Повинні все це разом зберегти!
    Все буде з нами жит завжди,
    Поки Земля живе - нема біди!
                               Павлишена Аліна










Давайте берегти нашу природу, нашу Землю, збагачувати, вдосконалювати, робити щось не тільки за для себе, а й для інших! Думати не тільки про сьогоднішній день, а й про завтрашній.    Адже в цьому світі нікому і ніщо не належить, і ніхто не має права щось приборкувати за для себе. Якщо кожен із нас буде дотримуватися цих пріоритетів – нам вдасться зберегти природу і все живе на Землі! Не забувайте, що наша доля – це доля нашої рідної Землі.


Немає коментарів:

Дописати коментар