вівторок, 3 листопада 2020 р.

3 ЛИСТОПАДА - День інженерних військ України, День ракетних військ та артилерії України

 

                            



Сьогодні, 3 листопада, в Україні відзначається День інженерних військ. Він затверджений Указом Президента 27 жовтня 1999 року в знак видатних заслуг саперів, ветеранів та воїнів-інженерів України.

У загальній структурі Озброєних Сил України інженерні війська належать до спеціальних військ. Організаційно частини і підрозділи інженерних військ ВС України входять до складу Сухопутних військ, Військ Протиповітряної оборони і Військово-морських Сил, а у складі військово-повітряних Сил є інженерно-аеродромні частини і підрозділи.

Саме інженерні війська першими освоювали новітні засоби ведення бою, упроваджували їх в арсенал армії. З інженерних військ виділилися в самостійний рід військ залізничні війська, війська зв`язку, автомобільні війська, танкові війська і навіть авіація.

Інженерні війська — це війська переднього краю. У військовий час атаку починають саме інженерні війська. Вони забезпечують мотострільцям і танкістам просування вперед.

За час Незалежності України воїнами інженерних військ було виявлене і знищене понад 385 тисяч мін, знарядів, гранат, більшість з яких залишилася в землі з часів Другої світової війни. Одному з найбільш складних і трудомістких завдань інженерних військ в мирний час є утилізація морально і фізично застарілих інженерних боєприпасів, техніки і майна.

https://drive.google.com/file/d/17btZAE13TGsR5n6JV1QX2JUTrrcbGYEm/view?usp=sharing

 

Немає коментарів:

Дописати коментар