понеділок, 9 листопада 2020 р.

10 дистопада - Всесвітній день науки



Свято Всесвітній день науки щорічно відзначають 10 листопада. Воно було засноване у 2001 році під егідою ЮНЕСКО. Святкові заходи спрямовані на популяризацію науки, як інструменту миру і злагоди на Землі.

 Скільки кісток в вашому тілі? Чи знаєте ви, що в тілі дорослої людини присутній 

206 кісток, а у новонароджених їх 300. Людське око блимає в середньому 4200000 разів на рік. Найдовші живі клітини в організмі є клітини головного мозку - вони можуть жити з вами все життя. Найважчий людський мозок з коли-небудь зареєстрованих важив 2,3 кг. Найнебезпечніша тварина в світі є звичайна муха. Космічний телескоп Хаббл важить 10,896 кг, 13,1 м в довжину, і вартістю $ 2,1 млрд., а космос містить близько 50 мільярдів галактик.

Більшості своїх досягнень людина зобов’язана здібності до спостереження, аналізу і розумінню явищ, що відбуваються навколо неї у просторі та часі. Систематизуючи отримані знання, людство помітило, що ці знання можна не тільки зберігати, передавати з покоління до покоління, але й доповнювати, розвивати і уніфікувати. Так з’явилася наука.

Ніхто не знає коли саме це відбулося чи яка саме наука першою з’явилася на світ, однак достеменно відомо, що до цих пір людству так і не вдалося вичерпати всю багатогранність напрямів і потенціалу людського пізнання, для якого ми сміливо визначаємо ту чи іншу гілку наукового напрямку. Це неймовірно, але це так.

Нагадаємо, що Національний День науки в Україні відзначають у третю суботу травня.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ВІДЕО

https://drive.google.com/file/d/1fYZxxWBF_o9wPq7ilsa3VVSyiHduftI1/view?usp=sharing


1 коментар: