четвер, 21 січня 2021 р.

Дистанційна класна година онлайн "Моя Соборна Україна"

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.



                                          Соборна Україна нині незалежна,
                  Як квітка синьо-жовта розцвіла.
    І не згубилася людська любов безмежна
    До України-неньки і її буття,
  Що упродовж віків нам мрію дарувала
  Й наснагу іти до вільного життя.
  Україно, соборна державо,
 Сонценосна колиско моя!

   Сьогодні, 22 січня  в Україні  відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити, – День Соборності України.

   Офіційно святкувати День Соборності в Україні почали лише у 1999 році після указу президента Леоніда Кучми. Щорічно в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році – проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежність УНР.

   З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, нацiональної свiдомостi, людської гiдностi, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в 10 класі (класний керівник Лізавенко І. С.) відбулася дистанційна класна година онлайн "Моя Соборна Україна"



   Учні класу впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар